• Bouwafval containersBouwafval containers

 • Bouwafval containersBouwafval containers

  collection banner

Bouwafval container huren

Ga je aan de slag met de verbouwing van je droomhuis? Of ben je van plan om je huis te voorzien van een grote opruiming? Dan is het handig om een bouwafval container te huren. Dit doe je eenvoudig en snel bij BM Containers. Bij ons geniet je van optimaal gemak. We brengen én halen de volle container op de gewenste locatie. Wij bieden de containers in diverse groottes en uitvoeringen. Lees hieronder meer over onze bouwafval containers of bestel hem direct!

Wat mag er allemaal wel en niet in?

Toch een andere container nodig voor jouw klus?Vind de perfecte container voor jouw klus

Bouwafval containers
Steenpuin containers
Houtafval containers
Tuin- en groen containers
Grond containers
? Vind hier jouw ideale container

Wat onze klanten zeggen

Wat valt er onder bouwafval?

Bouwafval is een veelzijdige term die verschillende soorten materialen omvat die ontstaan tijdens bouw-, renovatie- en sloopprojecten. Onder bouwafval vallen onder andere materialen zoals hout, gipsplaten, isolatiemateriaal, plastic, glas, metaal, karton, papier en diverse soorten verpakkingsmateriaal. Ook oude sanitairvoorzieningen, niet-gebruikte bouwmaterialen en elektrische bedrading worden vaak als bouwafval beschouwd.

 

Wat is het verschil tussen puin- en bouwafval?

Een veelvoorkomende vraag is wat het verschil is tussen puin en bouwafval. Puin bestaat voornamelijk uit steenachtige materialen zoals bakstenen, beton, tegels en keramiek. Bouwafval daarentegen omvat een breder scala aan materialen, waaronder hout, glas, isolatiemateriaal, plastic en zelfs metalen voorwerpen. Dus, als je voornamelijk steenachtige materialen moet afvoeren, is een puincontainer de beste keuze. Maar als je een mix van verschillende materialen hebt die ontstaan zijn uit een bouw- of renovatieproject, is een bouwafvalcontainer de juiste optie.

 

Wat mag er in een bouwafval container?

Er zijn een aantal soorten afval die meestal in een bouwafval container mogen worden gedeponeerd:

 • Resthout: Dit omvat houten balken, spanten, kozijnen, plinten en ander houten bouwmateriaal.
 • Metaal: Dit omvat onder andere ijzer, staal, koper, messing en aluminium.
 • Kunststof: Dit omvat onder andere pvc, pe en pp.
 • Gyproc: Dit omvat gipsplaten en andere gipsproducten.
 • Beton: Dit omvat onder andere betonblokken, betonplaten en betonmortel.
 • Glas: Dit omvat glasplaten, spiegels en glazen ruiten.
 • Verf en lijm: Dit omvat verfresten, lijmresten en andere vergelijkbare afvalstoffen.

Let wel op: sommige soorten afval, zoals asbest, elektrische apparaten, chemische stoffen en gevaarlijk afval, mogen niet in een bouwafval container worden gedeponeerd. Dit afval dient apart te worden afgevoerd.

 

Waarom een bouwafval container huren?

Er zijn een aantal redenen waarom je een bouwafval container wil huren. Het huren van een bouwafval container is handig als je niet over voldoende opslagruimte op je werkplek of eigen terrein beschikt. Dit is vooral handig als je aan een groot bouwproject werkt en veel afval produceert. Daarnaast is het milieuvriendelijk: door het huren van een bouwafval container kan je ervoor zorgen dat je afval op een verantwoorde manier wordt afgevoerd. Door het huren van een bouwafval container hoef je je geen zorgen te maken over het regelmatig afvoeren van afval. Dit bespaart tijd. Ook is een bouwafval container goedkoper dan het afvoeren van afval op eigen houtje. Je hoeft namelijk niet meer heen en weer te rijden naar de vuilstort!

 

Welke grootte bouwafval container heb je nodig?

Hoeveel kuub bouwafval moet je afvoeren bij jouw project? Wij begrijpen dat het lastig is om dit in te schatten. Hopelijk helpt de volgende informatie je om een goede keuze te maken. Mocht je toch nog twijfelen, neem dan vooral contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

 • 3 kuub bouwafval container > ruimte voor maximaal 35 kruiwagens
 • 6 kuub bouwafval container > ruimte voor maximaal 75 kruiwagens
 • 10 kuub bouwafval container > ruimte voor maximaal 110 kruiwagens
 • 15 kuub bouwafval container > ruimte voor maximaal 185 kruiwagens
 • 20 kuub bouwafval container > ruimte voor maximaal 240 kruiwagens

 

Andere soort afvalcontainer huren?

Toch op zoek naar een afvalcontainer voor andere soorten afval? Wij hebben verschillende containers, waaronder:

 

Bouwafval container huren bij BM Containers!

Bestel eenvoudig via onze webshop een bouwafval container. Klik op de gewenste container met de gewenste grootte. Bestel deze container eenvoudig. We komen de container vervolgens op het doorgegeven adres bij je bezorgen. Ben je klaar met het vullen van de container? Dan halen we de container ook weer voor je op! Heb je naast de bouwafval container ook nog andere containers nodig? Bekijk dan eenvoudig ons complete aanbod. Voor vragen kan je altijd contact met ons opnemen.  

 

Veelgestelde vragen

Q: Hoe weet ik welke containergrootte ik nodig heb voor mijn project?
A: Onze containers variëren in grootte van 3 kuub tot 20 kuub. Als richtlijn: een 3 kuub container is geschikt voor kleinere projecten, terwijl een 20 kuub container ideaal is voor grote bouwprojecten. Voor een nauwkeurige inschatting, kun je altijd contact met ons opnemen.

Q: Wat gebeurt er als mijn container vol is?
A: Neem contact met ons op zodra je container vol is. Wij zullen de volle container ophalen en, indien nodig, een nieuwe leveren.

Q: Mogen alle soorten bouwafval in de container?
A: Ja, maar met uitzondering van asbest, elektrische apparaten, chemische stoffen en gevaarlijk afval. Deze dienen apart te worden afgevoerd.

Q: Hoe lang kan ik de container huren?
A: De huurperiode kan aangepast worden aan jouw behoeften. Neem contact met ons op voor meer details.

Q: Is het mogelijk om de container op de openbare weg te plaatsen?
A: Ja, maar dit kan afhankelijk zijn van lokale regelgeving en vergunningen. Wij adviseren je graag over de benodigde stappen.

 

Bestel je container eenvoudig online

Klaar om te beginnen? Bestel je bouwafval container eenvoudig via onze webshop. Kies de gewenste grootte en wij zorgen voor de rest. Heb je vragen of specifieke wensen? Neem gerust contact met ons op, ons team staat klaar om je te helpen.