• Houtafval containersHoutafval containers

 • Houtafval containersHoutafval containers

  collection banner

Houtafval container huren

Door een houtcontainer te huren, kun je ervoor zorgen dat al het houtafval op een gemakkelijke en verantwoorde manier wordt verwijderd. Houtafval kan immers niet gewoon bij het normale huishoudelijke afval worden gegooid, omdat het anders niet op een milieuvriendelijke manier kan worden verwerkt. Het huren van een container kan handig zijn als je bijvoorbeeld gaat verbouwen. Als je een houtafval container wilt huren ben je bij BM Containers aan het juiste adres!

Wat mag er allemaal wel en niet in?

Toch een andere container nodig voor jouw klus?Vind de perfecte container voor jouw klus

Bouwafval containers
Steenpuin containers
Houtafval containers
Tuin- en groen containers
Grond containers
? Vind hier jouw ideale container

Wat onze klanten zeggen

 

Houtafval afvoeren: waar naartoe met houtafval?

Of het nu gaat om oude meubels, sloophout, of restanten van bouw- en timmerprojecten, het afvoeren van houtafval moet op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier gebeuren. Gelukkig bieden onze houtafvalcontainers de perfecte oplossing. Wij zorgen ervoor dat jouw houtafval op een duurzame manier wordt verwerkt, met oog voor recycling en hergebruik. Onze houtafvalcontainers zijn beschikbaar in diverse formaten, zodat je altijd de juiste container voor jouw specifieke behoeften kunt vinden.

 

Wat valt er onder houtafval?

Bij houtafval zijn er verschillende soorten die we kunnen onderscheiden. Doorgaans worden drie hoofdcategorieën gebruikt: A-, B- en C-hout.

 • A-hout omvat onbehandeld hout, zoals schoon sloophout en zaaghout. Dit is het meest milieuvriendelijke type omdat het gemakkelijk kan worden gerecycled of hergebruikt.
 • B-hout bestaat uit geverfd hout, geplastificeerd hout en plaatmateriaal. Dit hout kan vaak nog worden hergebruikt, maar het vergt meer aandacht bij recycling vanwege de verf of coatings.
 • C-hout bestaat voornamelijk uit geïmpregneerd hout, zoals tuinhout en schuttingen. Dit type houtafval is complexer vanwege de chemicaliën die tijdens de behandeling worden gebruikt.

 

Wat mag er in een container voor houtafval?

Alleen houtafval mag in de container voor houtafval worden gestort. Dit betekent dat je geen andere soorten afval, zoals plastic, metaal of glas, in de container mag doen. Houtafval mag alleen in de container worden gestort als het vrij is van giftige stoffen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen hout met verf of lak in de container mag doen.

 

Wat zijn de voordelen van een houtafval container huren?

Er zijn een aantal voordelen aan het huren van een houtafval container:

 • Gemak: Met een houtafval container kun je gemakkelijk al jouw houtafval op een centrale plek verzamelen. Zo hoef je niet steeds heen en weer te lopen met je afval naar de container of heen en weer te rijden naar de stort.
 • Ruimtebesparing: Door al jouw houtafval in één container te verzamelen, houd je meer ruimte over in je tuin of op jouw werkplek.
 • Tijdbesparing: Door een houtafval container te huren, hoeft je niet steeds heen en weer te rijden naar de milieustraat om jouw houtafval te dumpen. Dit bespaart je tijd en moeite.
 • Milieuvriendelijk: Door houtafval op een verantwoorde manier te verwijderen, draag je bij aan het behoud van ons milieu. Houtafval kan immers worden hergebruikt of op een milieuvriendelijke manier worden verwerkt.
 • Geldbesparing: Door een houtafval container te huren, kan je geld besparen op het afvoeren van jouw houtafval. Je betaalt immers alleen voor de container en het transport, in plaats van voor elke keer dat je naar de milieustraat gaat.

 

Een ander soort afvalcontainers huren?

Toch op zoek naar een container voor andere soorten afval? Voor bouw- en sloopprojecten hebben we steenpuin containers en bouwafval containers die perfect zijn voor het afvoeren van bouwafval, sloopmaterialen en diverse materialen. Voor tuinrenovaties en landschapsprojecten hebben we grond containers en tuin- en groen containers die een handige manier bieden om tuinafval, grond en andere groene materialen op een milieuvriendelijke manier af te voeren. En als je bezig bent met een grootschalige schoonmaak of het opruimen van een zolder, zijn onze grofvuil containers de ideale keuze om diverse huishoudelijke artikelen en groot afval snel en gemakkelijk weg te werken. 

 

Huur direct een hout container bij BM Containers!

Bekijk onze containers en kies de gewenste grootte. Wij bieden containers van 3, 6 én 10 kuub aan. Bestel deze eenvoudig via onze webshop. Wanneer je bij ons een container huurt zullen wij hem bezorgen én weer ophalen wanneer jij dat wilt. Zo heb jij er geen omkijken naar en kan je direct aan de slag met jouw klus. Heb je een vraag over een container of het huurproces? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij BM Containers!